Keksi sa Darbo marmeladom

7.4.2022.

Sastojci za cca. 30 keksa:
Za prhko tijesto:
250 g pšeničnog brašna
125 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 bjelanjak
1 žumanjak
Jestivo cvijeće po izboru

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 °C pećnicu na vrući zrak ili 180 °C gornja, donja toplina.
2. Izmrvite brašno, maslac, šećer i sol između vrhova prstiju, brzo umiješajte žumanjak i mlijeko i umijesite glatko tijesto. (Ako je tijesto presuho, možete dodati još 1-2 žlice hladne vode ili mlijeka).
3. Zamotajte prhko tijesto u krpu i ohladite sat vremena.
4. Zatim tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na oko 3-4 mm debljine, izrežite cvjetnim kalupima za kekse i stavite oblike na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5. Polovicu izrezanih cvjetnih keksa lagano premažite bjelanjkom, na vrh stavite jestivo cvijeće i ponovno premažite bjelanjkom. Drugu polovicu keksa ostavite neobrađenom.
6. Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj polici pećnice 8-12 minuta, ovisno o veličini, dok ne porumene i ostavite da se ohlade.
7. Sada neukrašene polovice premažite žličicom Darbo džema i sastavite s polovicama cvjetnog keksa.
 
U slast!
Izvor:
https://www.darbo.at/en/delicious-recipes/recipe/flower-tea-biscuits-with-jam 

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više