Keksi sa Darbo marmeladom

7.4.2022.

Sastojci za cca. 30 keksa:
Za prhko tijesto:
250 g pšeničnog brašna
125 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 bjelanjak
1 žumanjak
Jestivo cvijeće po izboru

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 °C pećnicu na vrući zrak ili 180 °C gornja, donja toplina.
2. Izmrvite brašno, maslac, šećer i sol između vrhova prstiju, brzo umiješajte žumanjak i mlijeko i umijesite glatko tijesto. (Ako je tijesto presuho, možete dodati još 1-2 žlice hladne vode ili mlijeka).
3. Zamotajte prhko tijesto u krpu i ohladite sat vremena.
4. Zatim tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na oko 3-4 mm debljine, izrežite cvjetnim kalupima za kekse i stavite oblike na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5. Polovicu izrezanih cvjetnih keksa lagano premažite bjelanjkom, na vrh stavite jestivo cvijeće i ponovno premažite bjelanjkom. Drugu polovicu keksa ostavite neobrađenom.
6. Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj polici pećnice 8-12 minuta, ovisno o veličini, dok ne porumene i ostavite da se ohlade.
7. Sada neukrašene polovice premažite žličicom Darbo džema i sastavite s polovicama cvjetnog keksa.
 
U slast!
Izvor:
https://www.darbo.at/en/delicious-recipes/recipe/flower-tea-biscuits-with-jam 

Rawbite proteinski sladoled

Rawbite proteinski sladoled

Rashladite se uz jednostavne RAWBITE proteinske sladolede koji su gotovi za svega 5 minuta!
Sladoled od mente

Sladoled od mente

Kombinacija mente i sladoleda - može li biti više osvježavajuće? 
Mini Pavlove sa Handful jagodama

Mini Pavlove sa Handful jagodama

Pavlova torta savršeno se slaže s voćem i pri tome prekrasno izgleda. Ova hrskava, a opet kremasta torta dobila je ime po balerini Ani Pavlovoj. Kako nitko nije otplesao „Smrt labuda" poput balerine Pavlove

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 199 kn

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se