Karnevalske krafne bez glutena

28.2.2025.

Sastojci:
  • 500 g Bakin'Mix Bread&Pizza
  • 20 g suhog kvasca
  • 2 žumanjka
  • 100 ml biljnog ulja (suncokretovo)
  • 200 ml mlakog mlijeka 
  • 60 g bijelog šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Naribana korica 1 limuna
  • Prstohvat soli
  • Darbo Ekstra džem 220 g, marelica, s 67% manje kalorija (za punjenje)
  • Šećer u prahu
Postupak:
  1. U zdjelu stavite brašno i kvasac te dobro promiješajte, a zatim dodajte 100 ml mlakog mlijeka.
  2. U zdjelu ubacite šećer, vanilin šećer, sol, koricu limuna, ulje, ostatak mlijeka i žumanjke.
  3. Mijesite mikserom dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele, a tada ga nastavite mijesiti rukama.
  4. Kad ste tijesto dobro izmijesili, pokrite ga i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena da se digne.
  5. Nakon što se tijesto diglo, podijelite ga na više manjih dijelova i oblikujte male krugove. Krugove položite na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Prije pečenja ih premažite s malo žumanjka i napunite džemom. Pazite da ih ne prepunite jer bi džem mogao curiti van tijekom pečenja. Napunjene krafne ostavite na toplom pola sata.
  6. Pećnicu zagrijte na 180°C i krafne pecite oko pola sata. Kad su krafnice lijepo pečene (poprimile su zlatnosmeđu boju), posipajte ih šećerom u prahu i poslužite. Mogu se jesti tople ili hladne.
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više