Juha od bundeve

13.10.2022.

SASTOJCI:
PRIPREMA:
  1. Luk narežite na kockice i dinstajte na maslinovom ulju s češnjakom dok ne postane staklast. Tikvu uzdužno prerežite na pola, žlicom uklonite sjemenke (možete ih drugom prilikom ispeći), a velikim kuhinjskim nožem uklonite koru. Meso tikve narežite na kocke velike otprilike dva centimetra i dodajte luku.
  2. Dinstajte povrće desetak minuta, dolijte povrtni temeljac (ako nemate povrtnu kocku za kuhanje, pomiješajte žlicu Vegete s vrelom vodom i dodajte povrću) te dodajte krumpir narezan na kockice.
  3. Kuhajte 30-ak minuta na laganoj vatri, popaprite, posolite, dodajte malo čilija u prahu, vlasca, origana ili bilo koji začin koji vam padne na pamet koji bi istaknuo slatkoću ove juhe.
  4. Uklonite lonac s vatre i štapnim mikserom usitnite povrće u gustu, kremastu juhu. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vratite na štednjak par minuta.
  5. Peršin sitno nasjeckajte i poslužite u tanjur nakon serviranja juhe.

Bijeli ljetni tiramisu

Bijeli ljetni tiramisu

Ovaj kolač biti će vaš novi ljetni favorit! Današnji tiramisu s neočekivanim obratom oboriti će s nogu sve vaše goste.
Egzotična doručak zdjelica

Egzotična doručak zdjelica

Pripremate se za ljeto i krenuli ste s redovitom fizičkom aktivnošću? Već i ptice na grani znaju kako je doručak najvažniji obrok u danu, a naš današnji prijedlog je zasitna, puna vlakana i nevjerojatno ukusna - (veganska) proteinska kaša!
Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više