Jesenski rižoto

20.10.2022.

Sastojci:
  • 600 g mesa bundeve (npr. hokaido)
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 250 g riže 
  • 100 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 komadić korice limuna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Condi vrhnje od soje
Priprema:
  1. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te pirjajte na tavi u koju ste dodali žlicu vrućeg ulja i žlicu maslaca dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte bundevu i rižu pa pirjajte još pet minuta. Ulijte vino te pustite da zavrije. Ulijevajte vruću juhu tako da je riža uvijek prekrivena.
  4. Dodajte lovorov list i koricu limuna te neka prokuha, potom dodajte juhe pa ponovno pustite da prokuha. Ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha (20 - 25 minuta).
  5. Izvadite limunovu koricu i lovor pa umiješajte parmezan i dvije žlice maslaca. Ukrasite peršinom i vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek! 

Jesenska gusta juha od bundeve

Jesenska gusta juha od bundeve

Veganska gusta juha od bundeve koja će vam ugrijati tijelo i dušu. Pripremite ju s nama i poželite dobrodošlicu jeseni!
Patlidžan parmigiana

Patlidžan parmigiana

Jeste li ikada čuli za 'Melanzane alla parmigiana', talijansko klasično jelo koje potječe iz južne Italije?
Ovo jelo je bogata kombinacija slojeva tanko rezanih patlidžana ('melanzane'), umaka od rajčice, sira (najčešće parmezana, odakle dolazi ime) i često mozzarelle.&nbs
Veganska torta sa šljivama

Veganska torta sa šljivama

Iskoristite najbolje od sezonskog voća, uz naš današnji ukusan i sočan veganski kolač od šljiva. Idealan za druženja ili međuobrok za ponijeti, bilo da idete na posao ili želite svom školarcu zasladiti dan u školi.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više