Jesenski rižoto

20.10.2022.

Sastojci:
  • 600 g mesa bundeve (npr. hokaido)
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 250 g riže 
  • 100 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 komadić korice limuna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Condi vrhnje od soje
Priprema:
  1. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te pirjajte na tavi u koju ste dodali žlicu vrućeg ulja i žlicu maslaca dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte bundevu i rižu pa pirjajte još pet minuta. Ulijte vino te pustite da zavrije. Ulijevajte vruću juhu tako da je riža uvijek prekrivena.
  4. Dodajte lovorov list i koricu limuna te neka prokuha, potom dodajte juhe pa ponovno pustite da prokuha. Ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha (20 - 25 minuta).
  5. Izvadite limunovu koricu i lovor pa umiješajte parmezan i dvije žlice maslaca. Ukrasite peršinom i vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek! 

Božićni zobeni chia keksi

Božićni zobeni chia keksi

Danas za vas imamo pravu poslasticu: zdrave Božićne keksiće! Brzi i jednostavni za pripremu, a ujedno - i za prste polizati! Brže će nestati nego što se pripremaju.
Slanci bez glutena

Slanci bez glutena

Današnji recept nas vraća u djetinjstvo! Slanci su mnogima bili najdraža užina u vrijeme školskih odmora, te smo sigurni kako će miris domaćih svježe pečenih slanaca probuditi mnoge lijepe uspomene.
Namaz od bučinih sjemenki

Namaz od bučinih sjemenki

Za sve fanove zdravih grickalica i slanih doručka, donosimo vrlo ukusan, svestran i prilagodljiv namaz koji će obogatiti vaše užine i nahraniti organizam. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se