Jesenski rižoto

20.10.2022.

Sastojci:
  • 600 g mesa bundeve (npr. hokaido)
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 250 g riže 
  • 100 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 komadić korice limuna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Condi vrhnje od soje
Priprema:
  1. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te pirjajte na tavi u koju ste dodali žlicu vrućeg ulja i žlicu maslaca dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte bundevu i rižu pa pirjajte još pet minuta. Ulijte vino te pustite da zavrije. Ulijevajte vruću juhu tako da je riža uvijek prekrivena.
  4. Dodajte lovorov list i koricu limuna te neka prokuha, potom dodajte juhe pa ponovno pustite da prokuha. Ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha (20 - 25 minuta).
  5. Izvadite limunovu koricu i lovor pa umiješajte parmezan i dvije žlice maslaca. Ukrasite peršinom i vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek! 

Biotta power bites

Biotta power bites

Znate li što su "power bites"? S ove dvije riječi opisuju se zdravi i lagani snackovi koji predstavljaju izvor energije i rješenje za nalete gladi. Takva vrsta užine bogata je proteinima, zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima te zbog toga održava sitost i dižu energiju na op
Mini bezglutenske palačinke

Mini bezglutenske palačinke

Iako je Uskršnje slavlje iza nas, činjenica da je petak dovolan je razlog da svoje ukućane iznenadite nečim slatkim. Počastite se slatkim, malim i zdravim palačinkama!
Veganski bolonjez

Veganski bolonjez

Bolonjez poznato je jelo kojega obožavaju mnogi, te je zato morala nastati i veganska verzija kako nikome ne bi bio uskraćen taj užitak! 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se