Jesenski rižoto

20.10.2022.

Sastojci:
  • 600 g mesa bundeve (npr. hokaido)
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 250 g riže 
  • 100 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 komadić korice limuna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Condi vrhnje od soje
Priprema:
  1. Nasjeckajte meso bundeve.
  2. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te pirjajte na tavi u koju ste dodali žlicu vrućeg ulja i žlicu maslaca dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte bundevu i rižu pa pirjajte još pet minuta. Ulijte vino te pustite da zavrije. Ulijevajte vruću juhu tako da je riža uvijek prekrivena.
  4. Dodajte lovorov list i koricu limuna te neka prokuha, potom dodajte juhe pa ponovno pustite da prokuha. Ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha (20 - 25 minuta).
  5. Izvadite limunovu koricu i lovor pa umiješajte parmezan i dvije žlice maslaca. Ukrasite peršinom i vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek! 

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više