Hladna salata sa sirovim tikvicama

1.8.2023.


Sastojci:
  • 1 manja tikvica 
  • 250 g smeđe ili zelene leće (skuhane ili iz konzerve)

Dresing: 
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica aceta balsamica (ili rižinog octa)
  • Svježe začinsko bilje (bosiljak, peršin, kopar)

Postupak:
  1. Skuhanu leću ostavite da se hladi, a ako koristite leću iz konzerve procijedite ju i operite i stavite u hladnjak. Tikvicu dobro operite (možete ju i oguliti), narežite na čim tanje kriške (po dužini ili širini), pokrijte vlažnim papirnatim ubrusom i stavite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu pripremite dresing: začinsko bilje nasjeckajte na sitno i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u jednu zdjelicu. Energično miješajte vilicom dok se sastojci ne sjedine. Posložite salatu, prelijte dresingom i poslužite hladnu, dekoriranu s par listova svježeg začinskog bilja i kriškom limuna. Dobar tek!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više