Hladna salata sa sirovim tikvicama

1.8.2023.


Sastojci:
  • 1 manja tikvica 
  • 250 g smeđe ili zelene leće (skuhane ili iz konzerve)

Dresing: 
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica aceta balsamica (ili rižinog octa)
  • Svježe začinsko bilje (bosiljak, peršin, kopar)

Postupak:
  1. Skuhanu leću ostavite da se hladi, a ako koristite leću iz konzerve procijedite ju i operite i stavite u hladnjak. Tikvicu dobro operite (možete ju i oguliti), narežite na čim tanje kriške (po dužini ili širini), pokrijte vlažnim papirnatim ubrusom i stavite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu pripremite dresing: začinsko bilje nasjeckajte na sitno i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u jednu zdjelicu. Energično miješajte vilicom dok se sastojci ne sjedine. Posložite salatu, prelijte dresingom i poslužite hladnu, dekoriranu s par listova svježeg začinskog bilja i kriškom limuna. Dobar tek!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više