Hladna salata sa sirovim tikvicama

1.8.2023.


Sastojci:
  • 1 manja tikvica 
  • 250 g smeđe ili zelene leće (skuhane ili iz konzerve)

Dresing: 
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica aceta balsamica (ili rižinog octa)
  • Svježe začinsko bilje (bosiljak, peršin, kopar)

Postupak:
  1. Skuhanu leću ostavite da se hladi, a ako koristite leću iz konzerve procijedite ju i operite i stavite u hladnjak. Tikvicu dobro operite (možete ju i oguliti), narežite na čim tanje kriške (po dužini ili širini), pokrijte vlažnim papirnatim ubrusom i stavite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu pripremite dresing: začinsko bilje nasjeckajte na sitno i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u jednu zdjelicu. Energično miješajte vilicom dok se sastojci ne sjedine. Posložite salatu, prelijte dresingom i poslužite hladnu, dekoriranu s par listova svježeg začinskog bilja i kriškom limuna. Dobar tek!

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više