Hladna salata sa sirovim tikvicama

1.8.2023.


Sastojci:
  • 1 manja tikvica 
  • 250 g smeđe ili zelene leće (skuhane ili iz konzerve)

Dresing: 
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica aceta balsamica (ili rižinog octa)
  • Svježe začinsko bilje (bosiljak, peršin, kopar)

Postupak:
  1. Skuhanu leću ostavite da se hladi, a ako koristite leću iz konzerve procijedite ju i operite i stavite u hladnjak. Tikvicu dobro operite (možete ju i oguliti), narežite na čim tanje kriške (po dužini ili širini), pokrijte vlažnim papirnatim ubrusom i stavite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu pripremite dresing: začinsko bilje nasjeckajte na sitno i zajedno sa ostalim sastojcima stavite u jednu zdjelicu. Energično miješajte vilicom dok se sastojci ne sjedine. Posložite salatu, prelijte dresingom i poslužite hladnu, dekoriranu s par listova svježeg začinskog bilja i kriškom limuna. Dobar tek!

Božićni zobeni chia keksi

Božićni zobeni chia keksi

Danas za vas imamo pravu poslasticu: zdrave Božićne keksiće! Brzi i jednostavni za pripremu, a ujedno - i za prste polizati! Brže će nestati nego što se pripremaju.
Slanci bez glutena

Slanci bez glutena

Današnji recept nas vraća u djetinjstvo! Slanci su mnogima bili najdraža užina u vrijeme školskih odmora, te smo sigurni kako će miris domaćih svježe pečenih slanaca probuditi mnoge lijepe uspomene.
Namaz od bučinih sjemenki

Namaz od bučinih sjemenki

Za sve fanove zdravih grickalica i slanih doručka, donosimo vrlo ukusan, svestran i prilagodljiv namaz koji će obogatiti vaše užine i nahraniti organizam. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se