GLUTEN FREE Pita od jabuka

26.7.2021.

Svježina i miris jabuke najbolje dolazi do izražaja omotana u prhko, lagano tijesto. Ovaj vječni klasik omiljeni je među odraslima, ali i djecom. Neka vašu kuhinju obaspe ovaj neodoljiv miris, baš kao onaj iz djetinjstva. Tradicionalan recept napravili smo na moderan način, koristili smo Bread&Pizza brašno od brenda Bakin' mix - hrvatskog brašna za kruh, kekse i kolače. Evo što vam je potrebno za izradu ove neodoljive pite.
 

 
SASTOJCI:   
 
  • 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 80 g šećera u prahu
 
NADJEV:
  • 400 g naribanih jabuka
  • 2 do 3 jušne žlice šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
 
PRIPREMA: 
 
1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
 
2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
 
3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
 
4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
 
5. Pripremiti nadjev
 
6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
 
7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
 
8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
 
9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
 
10.  Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
 
11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.  
 
Dobar tek!
 
 
Cijeli recept pogledajte na našem Youtube kanalu ovdje.
 

GLUTEN FREE Brownies

GLUTEN FREE Brownies

Brownies su jedni od omiljenijih čokoladnih kolača, kako djeci, tako i odraslima. Donosimo vam recept kako napraviti najbolje brownies bez glutena uz pomoć našeg Bakinog mixa. U svega nekoliko minuta napravite najukusnije i najsočnije čokoladne kolačiće. Otkrijte kako u nastavku.
GLUTEN FREE Focaccia

GLUTEN FREE Focaccia

Tradicionalnu talijansku Focacciu izradili smo pomoću Bakin' mix brašna Bread&Pizza bez glutena. U ovoj Focacci mogu uživati svi - oboljeli od celijakije, alergični na pšenicu ili intolerantni na gluten. Osim vrhunske kvalitete i odličnog okusa, ovo brašno krasi jednostavnost i brzina pripreme.<
GLUTEN FREE Burger peciva

GLUTEN FREE Burger peciva

Kako napraviti sočna i mekana burger peciva, a još k tome i bez glutena? Predstavljamo vam recept s Bakin' mix brašnom bez glutena, hrvatskim brendom top kvalitete kojeg krasi izvrstan okus i jednostavnost pripreme. Posebnost ovog brašna leži u činjenici da je ulistan na listu lijekova, a dostupan j

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se