GLUTEN FREE Pita od jabuka

26.7.2021.

Svježina i miris jabuke najbolje dolazi do izražaja omotana u prhko, lagano tijesto. Ovaj vječni klasik omiljeni je među odraslima, ali i djecom. Neka vašu kuhinju obaspe ovaj neodoljiv miris, baš kao onaj iz djetinjstva. Tradicionalan recept napravili smo na moderan način, koristili smo Bread&Pizza brašno od brenda Bakin' mix - hrvatskog brašna za kruh, kekse i kolače. Evo što vam je potrebno za izradu ove neodoljive pite.
 

 
SASTOJCI:   
 
  • 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 80 g šećera u prahu
 
NADJEV:
  • 400 g naribanih jabuka
  • 2 do 3 jušne žlice šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
 
PRIPREMA: 
 
1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
 
2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
 
3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnjenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
 
4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
 
5. Pripremiti nadjev
 
6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
 
7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
 
8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
 
9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
 
10.  Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
 
11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.  
 
Dobar tek!
 
 
Cijeli recept pogledajte na našem Youtube kanalu ovdje.
 

Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.
Focaccia s medom i šparogama

Focaccia s medom i šparogama

U našim receptima uvijek volimo pratiti sezonu, pa vam zato danas donosimo jedan vrlo proljetni recept za lagan snack koji možete ponijeti sa sobom gdje god išli.  A možete ovom slasnom focacciom iznenaditi i svoju majku povodom Majčinog dana. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više