GLUTEN FREE Muffini sa šumskim voćem

26.7.2021.

Muffini su mnogima omiljeni desert. Iako ih većina volimo, nekima su ipak često nedostižni zbog jednog sastojka - glutena. Međutim, posebnost ovih muffina krije se upravo u bezglutenskoj pripremi. U njima mogu uživati svi: oboljeli od celijakije, intolerantni na gluten ili alergični na pšenicu. Za to je zaslužan Bakin'' mix - mješavina bez glutena razvijena u suradnji s domaćim nutricionistima.
Sočne, prozračne i vrlo jednostavne gluten free muffine mogu napraviti svi, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
 
 
SASTOJCI:
  • 400g Bakin'' mix mješavine za muffine         
  • 145g otopljenog maslaca         
  • 4 jaja     
  • 400g zaleđenog šumskog voća 
 
PRIPREMA: 
 
  1. Zagrijte pećnicu na 160°C (pećnica na vrući zrak) ili 170°C (električna pećnica)      
  2. Na laganoj vatri rastopite 145 g maslaca     
  3. Zaleđeno šumsko voće izvadite u posudu i pustite na sobnoj temperaturi
  4. U posebnu zdjelu dodajte mješavinu za muffine, rastopljeni maslac i 4 jaja       
  5. Miješajte električnim mikserom oko 3 minute dok smjesa ne postane glatka i gusta     
  6. Ulijte smjesu u kalupe za pečenje muffina      
  7. Preko smjese dodajte šumsko voće otopljeno na sobnoj temperaturi      
  8. Stavite u pećnicu i pecite 30-35 minuta       
  9. Pustite da odstoje u kalupu 5 minuta, nakon toga izvadite na stalak da se ohlade. 
 
 
Dobar tek!

 
Cijeli recept možete pogledati i na našem Youtube kanalu @A1 - all natural
 
Muffini bez glutena sa šumskim voće

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više