GLUTEN FREE Focaccia

26.7.2021.

Tradicionalnu talijansku Focacciu izradili smo pomoću Bakin' mix brašna Bread&Pizza bez glutena. U ovoj Focacci mogu uživati svi - oboljeli od celijakije, alergični na pšenicu ili intolerantni na gluten. Osim vrhunske kvalitete i odličnog okusa, ovo brašno krasi jednostavnost i brzina pripreme. 
 
Kako uz pomoć Bakin' mix brašna izraditi ukusnu Focacciu pročitajte u nastavku.
 
popis za kupovinu
 
 
SASTOJCI:
 

  • 400g Bakin' mix Bread&Pizza brašna + 20g za brašniti površinu
  • 350ml mlake vode
  • 70ml maslinovog ulja + za premaz
  • 5g suhog kasca
  • 1 čajna žličica soli  
 
 
PRIPREMA:

  1. U veću zdjelu staviti brašno, suhi kvasac sol i maslinovo ulje.
  2. Postepeno dodati toplu vodu te miješati mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu te kratko izmijesiti.
  4. Pustiti da se tijesto diže 20 min.Na tijesto staviti maslinovo ulje i oblikovati Focacciu.
  5. Dekorirati s mini rajčicama i paprikom.
  6. Peći na 180°C, 20 do 25 min. ovisno o jačini pećnice. 
 
 
Dobar tek!
 
 
Recept pronađite i na našem Youtube kanalu.
 Focaccia bez glutena

Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.
Focaccia s medom i šparogama

Focaccia s medom i šparogama

U našim receptima uvijek volimo pratiti sezonu, pa vam zato danas donosimo jedan vrlo proljetni recept za lagan snack koji možete ponijeti sa sobom gdje god išli.  A možete ovom slasnom focacciom iznenaditi i svoju majku povodom Majčinog dana. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više