GLUTEN FREE Burger peciva

26.7.2021.

Kako napraviti sočna i mekana burger peciva, a još k tome i bez glutena? Predstavljamo vam recept s Bakin' mix brašnom bez glutena, hrvatskim brendom top kvalitete kojeg krasi izvrstan okus i jednostavnost pripreme. Posebnost ovog brašna leži u činjenici da je ulistan na listu lijekova, a dostupan je u svim boljim ljekarnama diljem Hrvatske.Kako bismo obična peciva podigli na višu razinu, u recept smo dodali malo posnog sira koji pecivima pruža svježinu i vlažnost.
 
 
 
Popis za kupovinu
 
 
 

 
SASTOJCI:         
  • 400g Bakin' mix Bread&Pizza         
  • 7g kvasca        
  • 8g soli        
  • 300g posnog sira         
  • 20g tapioke        
  • 30g brašna od quinoe         
  • 60ml ulja     
  • 200ml mlake vode 
 
PRIPREMA:       
 
  1. U velikoj posudi pomiješati žlicom slijedeće sastojke: brašno, tapioku, dodati sol, kvasac, svježi posni sir i ulje.  
  2. Dodati toplu vodu i sve sastojke miješati s mikserom.       
  3. Dobiveno tijesto izvaditi na radnu površinu posipanu brašnom, dodati maslinovo ulje i ručno promijesiti.       
  4. Ostaviti tijesto na sobnoj temperaturi da se diže 30 minuta.     
  5. Kada je tijesto spremno, podijeliti ga na 5 kuglica te oblikovati peciva.       
  6. Premazati dobivena peciva maslinovim uljem i posuti sezamom.   
  7. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 25 do 30 minuta.
 
Dobar tek! 
 
Cijeli recept pogledajte i na našem Youtube kanalu.
 
Gluten free peciva

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više