Gazpacho

21.7.2022.

Sastojci:
  • 2 crvene paprike
  • 5-6  zrelih rajčica
  • 1 komad češnjaka
  • 1 manji krastavac
  • 2 dl vode
  • nekoliko žlica maslinovog ulja
  • sol i papar
  • par žlica aceta balsamica
  • mogući začini: bosiljak, peršin, čili, kurkuma, curry, 
Postupak:
  1. Povrće temeljito operite, s rajčica i krastavaca ogulite koru te sve sastojke zajedno ubacite u blender. Po želji dodajte još tekućine ili ulja dok ne dobijete željenu teksturu, te juhu pohranite u hladnjak na barem 1 sat i poslužite hladnu. 
  2. Gazpacho juha vrlo je zahvalan recept i podložna mnogim varijacijama stoga nemojte oklijevati igrati se sa začinima i sastojcima.
Dobar tek!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više