Ganache od kestena

2.10.2023.

Sastojci:
  • Mliječno vrhnje 200 g
  • Kesten pire 250 g
  • Čokolada po izboru 125 g (možete koristiti Vivani tamnu čokoladu)
  • Cimet 
  • Korica naranče 
Postupak:
  1. U vruće mliječno vrhnje ubacimo cimet i koricu naranče. 
  2. Ostavimo 30 min da odstoji, ponovno zagrijemo i spojimo sa otopljenom čokoladom i kesten pireom. 
  3. Razradimo sa štapnim mikserom i odmah koristimo.
  4. Ganache se koristi kao punilo za kekse, kao punjenje u tortama ili kao praline koje naknadno ukrasimo čokoladom po želji.
U slast! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više