Ekleri s bijelom čokoladom

9.4.2025.

Sastojci:
Za oko 12-15 eklera

Za tijesto:
  • 200 ml vode
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica šećera šećerne trske
  • prstohvat soli
  • 140 g svijetlog pšeničnog ili pirovog brašna
  • 4 jaja

Za kremu:
  • 250 ml punomasnog mlijeka ili napitka od zobi
  • 0,5 tsp Bourbon vanilije
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 30 g šećera šećerne trske
  • 100 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 350 g vrhnja
Za dekoraciju:
  • 50 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 500 g jagoda

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C s ventilatorom. Obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.
  2. Zakuhajte vodu, maslac, sol i šećer. Dodajte brašno odjednom i miješajte drvenom žlicom. Miješajte dok se ne stvori bijeli sloj na dnu posude.
  3. Zatim premjestite tijesto u zdjelu i ostavite da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok tijesto ne postane glatko.
  4. Stavite tijesto u vrećicu za dekoriranje i na limu za pečenje oblikujte 12-15 dugih traka (oko 8-10 cm).
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 10 minuta dok ekleri ne narastu i ne postanu zlatno smeđi. Oprez: Nemojte otvarati vrata pećnice tijekom pečenja jer bi peciva mogla splasnuti. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
  6. U međuvremenu pripremite kremu. Zakuhajte mlijeko, vaniliju i šećer. Pomiješajte kukuruzni škrob s 2 žlice mlijeka dok ne postane glatko. Umiješajte smjesu u vruće mlijeko s vanilijom i kuhajte 2-3 minute dok ne postane puding, stalno miješajući.
  7. Čokoladu nasjeckajte na male komade. Dodajte je u vrući puding, ostavite da se otopi i miješajte dok ne postane glatka. Prenesite kremu u veliku zdjelu, pokrijte i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. U međuvremenu, umutite vrhnje dok ne postane čvrsto. Ponovno umutite kremu i nježno umiješajte u ohlađeni puding.
  9. Prepolovite ohlađene eklere horizontalno. Operite jagode, uklonite zelene dijelove i odvojite nekoliko za dekoraciju. Ostatak jagoda narežite na tanke ploške.
  10. Stavite kremu u vrećicu za dekoriranje i ravnomjerno je stavite na donje polovice eklera. Na kremu stavite ploške jagoda i ponovno stavite gornje polovice.
  11. Čokoladu za dekoraciju nasjeckajte na komadiće i pažljivo otopite na pari. Preostale jagode narežite na sitne komadiće.
  12. Prelijte gotove eklere sa otopljenom čokoladom i po želji ukrasite nekoliko malih komadića jagoda. Poslužite odmah, ili, ako ih ne poslužujete odmah, stavite ih u hladnjak.

Uživajte u ukusnim, svježim i elegantnim eklerima za svaki blagdan!

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više