Domaći sladoled bez glutena i laktoze!

9.6.2022.

Sastojci:
  • 200 ml bademova mlijeka
  • 200 g natopljenih indijskih oraščića
  • 2 velike smrznute banane
  • 500 g domaćih svježih jagoda
  • 3 do 4 žlice Handful miješanog liofiliziranog voća
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 5 do 6 žlica meda 
Priprema sladoleda:
  1. U blender stavite bademovo mlijeko te dodajte natopljene i ocijeđene indijske oraščiće.
  2. Miješajte i postupno dodajte sve sastojke osim kokosovog ulja i liofiliziranog voća.
  3. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu, a potom dodajte kokosovo ulje  i liofiliozirano voće i još jednom sve izmiješajte.
  4. Dobiti ćete oko 1 l sladoleda. Smjesu izlijte u željene kalupe za sladoled i ostavite par sati u zamrzivaču.
 
I to je to, vaš domaći sladoled je gotov - u slast!
 
Izvor: https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/sladoled-od-jagoda-s-bademovim-mlijekom-4570 - https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/sladoled-od-jagoda-s-bademovim-mlijekom-4570 
 


Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više