Curry sa slanutkom

13.11.2024.

Sastojci:
  • 200 g tofua (čvrsti tofu)
  • 2 žlice tamarija
  • 1 čajna žličica sezamovog ulja
  • 1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)
  • 1 šaka mladog špinata
  • 1 crvena paprika (narezana na trakice)
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
  • 1 komadić đumbira (oko 2 cm, sitno sjeckan)
  • 2 žlice maslinovog ulja (ili drugog biljnog ulja)
  • Sezamove sjemenke za posipanje (po želji)
  • 2 mlada luka (narezana na kolutove)

Postupak:
  1. Tofu ocijedite i pritisnite papirnim ručnikom kako biste uklonili višak tekućine. Narežite ga na kockice.
  2. U zdjeli pomiješajte tofu s tamarijem i ostavite da se marinira 15-20 minuta.
  3. U tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte marinirani tofu i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana (oko 5-7 minuta). Izvadite ga iz tave i stavite na stranu.
  4. U istoj tavi dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, a zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i đumbir. Pržite 1-2 minute dok ne zamirišu.
  5. U tavu dodajte brokulu, šparoge i crvenu papriku. Pržite povrće 5-7 minuta, dok ne postane mekano, ali i dalje hrskavo.
  6. Vratite tofu u tavu, prelijte s preostalim tamarijem i sve dobro promiješajte. Kuhajte još 2-3 minute da se svi okusi sjedine.
  7. Poslužite curry topao, s rižom i posut svježim začinskim biljem i ostalim dodacima po želji.
U slast! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više