Čokoladni kolač bez pečenja

2.9.2022.

Sastojci:
  • 350 g Vivani crne čokolade
  • 400 g kondenziranog mlijeka (može i obično mlijeko)
  • 2 žlice otopljenog maslaca (ili biljnog ulja ukoliko ne koristite maslac)
  • Malo usitnjenih lješnjaka (po želji)
  • Sirovi kakao prah (po želji)
  • Prstohvat soli
Priprema:
  1. Papirom za pečenje obložite kalup.
  2. Otopite čokoladu na pari. Kada je čokolada potpuno otopljena, maknite zdjelu s vatre i u čokoladu umiješajte (kondenzirano) mlijeko i maslac. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homgenu, gustu smjesu. Umiješajte usitnjene lješnjake.
  3. Smjesu prebacite u kalup i stavite u hladnjak na 3 – 4 sata ili zamrzivač u kojem će biti potrebno sat do 2 sata. Pri posluživanju kolač pospite sirovim kakao prahom, izrežite na komade željene veličine i oblika i poslužite. Ovaj kolač može u hladnjaku stajati 3 – 4 dana.

Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više