Čokoladna srca

10.2.2025.

Za kompot od malina:
  • 140 g zamrznutih malina
  • 60 g kristal šećera
  • 2 žličice kukuruznog škroba
Za brownie:
  • 4 žličice mljevenih lanenih sjemenki
  • 8 žličica vode
  • 140 g biljnog maslaca ili margarina
  • 120 g tamno smeđeg šećera
  • 200 g kristal šećera
  • 120 g kakao praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g glatkog brašna (s praškom za pecivo)
Za čokoladni ganache:

Dekoracije:
  • svježe maline
  • morska sol (po želji)
Ovaj recept je za kalup veličine 23x23 cm i daje 9 srca.
 
Postupak:
  • Kompot od malina:
Stavite zamrznute maline, šećer i kukuruzni škrob u lonac. Zagrijte na srednjoj vatri i kuhajte 5-8 minuta dok ne postane gusto. Ohladite prije uporabe. Spremite u hladnjak dok ne dođe vrijeme za upotrebu.

  • Brownie:
Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite kalup papirom za pečenje. Pripremite "lanena jaja": pomiješajte mljevene lanene sjemenke s vodom i ostavite 10 minuta. U zdjeli pomiješajte maslac, šećere i laneno jaje. Dodajte kakao, prašak za pecivo i brašno, te dobro promiješajte. Izlijte smjesu u kalup, napravite udubljenja i napunite ih kompotom od malina. Pecite 30 minuta, ohladite i izrežite srca.

  • Čokoladni ganache:
Zagrijte slatkovrhnje dok ne zakuha. Prelijte preko nasjeckane čokolade i miješajte dok se ne otopi. Prelijte ganache preko brownie-a i stavite na 5 minuta u zamrzivač ili 20 minuta u hladnjak.

  • Dekoracija:
Na ganache stavite polovicu maline i napunite s malo kompota. Po želji pospite morskom soli ili prahom od smrznutih malina. Poslužite s vrhnjem ili sladoledom.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više