Cannoli sa Vivani čokoladom

8.12.2021.

Cannoli su specijalitet talijanske kuhinje, a  dolaze od riječi cannolo što u prijevodu znači "male tube", a potječu s Sicilije pa je tako nastao i naziv. Canolli imaju višestoljetnu tradiciju i ranije su se pripremali uz dodatak masti u vrijeme karnevala, a danas se pripremaju svakodnevno i obavezan su desert u svakoj sicilijanskoj slastičarnici.

SASTOJCI
PRIPREMA
  1. Odvojeno otopiti obje čokolade i ostaviti da se ohlade na sobnu temperaturu.
  2. Ocijediti ricottu kako bi se malo stvrdnula.
  3. Uronite cijele prazne cannolije u otopljenu tamnu čokoladu i ostavite dok se čokolada ne stvrdne. 
  4. Izmiksajte ricottu na srednjoj jačini i zatim postepeno dodajte rastopljenu mliječnu čokoladu dok se smjesa ne sljubi.
  5. U smjesu dodajte cimet i mlijeko i promiješajte kuhačom.
  6. Napunite cannolije smjesom. Lješnjake možete pospipati po vrhu za dekoraciju ili dodati u smjesu prije punjenja. 
  7. Ukoliko smjesa ima grudica, možete ju kratko izblendati (ne previše kako ne bi postala tekuća). 
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više