Cannoli sa Vivani čokoladom

8.12.2021.

Cannoli su specijalitet talijanske kuhinje, a  dolaze od riječi cannolo što u prijevodu znači "male tube", a potječu s Sicilije pa je tako nastao i naziv. Canolli imaju višestoljetnu tradiciju i ranije su se pripremali uz dodatak masti u vrijeme karnevala, a danas se pripremaju svakodnevno i obavezan su desert u svakoj sicilijanskoj slastičarnici.

SASTOJCI
PRIPREMA
  1. Odvojeno otopiti obje čokolade i ostaviti da se ohlade na sobnu temperaturu.
  2. Ocijediti ricottu kako bi se malo stvrdnula.
  3. Uronite cijele prazne cannolije u otopljenu tamnu čokoladu i ostavite dok se čokolada ne stvrdne. 
  4. Izmiksajte ricottu na srednjoj jačini i zatim postepeno dodajte rastopljenu mliječnu čokoladu dok se smjesa ne sljubi.
  5. U smjesu dodajte cimet i mlijeko i promiješajte kuhačom.
  6. Napunite cannolije smjesom. Lješnjake možete pospipati po vrhu za dekoraciju ili dodati u smjesu prije punjenja. 
  7. Ukoliko smjesa ima grudica, možete ju kratko izblendati (ne previše kako ne bi postala tekuća). 
U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više