Brunch rižine rolice

9.4.2024.

Sastojci:
  • 6 listova rižinog papira
  • 1 avokado, narezan na tanke trakice
  • 200 g tofua srednje tvrdoće, narezan na tanke trakice
  • 1 šalica kuhane smeđe riže
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 krastavac, narezan na tanke trakice
  • 1 šalica klica graška ili rotkvice (ako volite pikantnije)
Za umak:
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 žlice tamari umaka
  • 2 žlice svježeg soka od limete/limuna
  • 2 žlice javorovog ili agavinog sirupa
  • 2 žlice sjemenki sezama, lagano tostiranih
  • Svježi korijander za posipanje (opcionalno)

Postupak:
  1. Pripremite sve sastojke i posložite ih na radnu površinu.
  2. Pripremite zdjelu s toplom vodom. Umočite jedan list rižinog papira u vodu i ostavite da se namoči nekoliko sekundi dok ne postane proziran i fleksibilan.
  3. Stavite namočeni papir na radnu površinu. Na sredinu papira rasporedite nekoliko trakica avokada, tofua, smeđe riže, naribane mrkve, krastavca i klica.
  4. Pažljivo zarolajte papir preko punjenja, preklapajući bočne strane prema unutra kako biste formirali rolicu. Nastavite s preostalim sastojcima.
  5. U maloj zdjeli pomiješajte tamari umak, svježi sok od citrusa i slatki sirup.
  6. U velikoj tavi zagrijte sezamovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pripremljeni umak i kuhajte ga 1-2 minute dok ne postane malo gušći.
  7. U tavi prelijte umak preko rolica i pustite da se malo upiju okusi.
  8. Poslužite role posute tostiranim sjemenkama sezama i svježim korijanderom, ako koristite. Uživajte u svakom zalogaju ove ukusne i zdrave rižine rolice!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više