Božićni linceri

14.12.2023.

Sastojci:
  • 175 g hladnog maslaca
  • Nocciolata bijela krema od lješnjaka
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žumanjak
  • 50 g pirovog brašna
  • 250 g glatkog brašna tipa 00
  • 1/2 mahune vanilije
  • 120 g bijelih lješnjaka
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Čokoladne kuglice za ukrašavanje (obične i u boji)

Postupak:
  1. Brzim programom izmiksajte hladan maslac sa šećerom u prahu, solju i vanilijom. Dodajte žumanjak i dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno.
  2. Od tijesta oblikujte glatku i homogenu kuglu te je prekrijte prozirnom folijom. Pustite da odmara u hladnjaku barem sat vremena.
  3. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini dok ne bude debljine otprilike 5 mm. Izrežite krugove odgovarajućim kalupom, pri čemu polovicu njih probušite u pri dnu manjim kružićem.
  4. Pažljivo premjestite kekse na lim obložen papirom za pečenje, malo ih razmaknuvši.
  5. Pecite u vrućoj pećnici na 175°C 12 – 15 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čim su pečeni, bit će mekani i lomljivi, pa ih pustite da se hlade u limu 5 minuta, zatim ih premjestite na rešetku da biste nastavili s punjenjem. Uzmite kružiće bez rupa i stavite pola žličice Nocciolate u sredinu i poklopite keksićem s rupom. Posipajte šećerom u prahu i ukrasite čokoladnim kuglicama.

U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više