Božićni keksići

4.12.2023.

Sastojci (Za 10 keksića):

Za tijesto:
  • 2 žličice chia sjemenki
  • 5 žlica zobenog ili bademovog mlijeka
  • 100 g zdrobljenih zobenih pahuljica (bez glutena) 
  • 100 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica začina za medenjake (ili cimet+kardamom)
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera od cvijeta kokosa
  • pola naribane korice organske naranče 
  • 70 ml ekstra djevičanskog kokosovog ulja

Za glazuru:
  • 150 g VIVANI tamne čokolade za kuhanje
  • 1-2 žlice kokosovog ulja

Za ukrašavanje:
  • zelene ili obojene šećerne perle (po želji)

Postupak:
  1. Pomiješajte chia sjemenke s biljnim mlijekom i ostavite da se natapaju 30 minuta.
  2. Grubo sameljite zobene pahuljice u blenderu i pomiješajte ih u zdjeli s mljevenim lješnjacima ili bademima, kao i s praškom za pecivo, začinom medenjaka, soli i šećerom od cvijeta kokosa.
  3. Dodajte natopljene chia sjemenke, naribanu koricu naranče i kokosovo ulje. Umijesite sastojke u tijesto rukama. Oblikujte u ravne keksiće i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C gornja/donja toplina (160 °C ventilatorska pećnica) otprilike 12 minuta. Zatim ostavite da se potpuno ohlade.
  5. Otopite čokoladu za kuhanje na pari i razrijedite je s kokosovim uljem. Umaknite polovicu keksića u čokoladu. Ukrasite šećernim perlama po želji i ostavite da se osuše.

U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više