Bijeli ljetni tiramisu

14.5.2024.

Za ovalni protvan za pečenje dimenzija 27x20 cm

Sastojci:
  • 200 g Savoiardi keksa
  • 500 g svježih jagoda
  • 30 g šećera
  • 0,5 limuna (sok i korica)
Za kremu:
  • 4 žumanjka
  • 85 g šećera
  • 45 ml vode
  • 250 g ohlađenog mascarpone sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 160 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 2 žličice prirodnog ekstrakta vanilije
Ukras:
  • ribani čokoladni komadići od VIVANI bijele čokolade s vanilijom

Priprema:
  1. Prvo pripremite jagode. Operite ih i narežite na male komadiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, koricu i sok od limuna. Promiješajte. Pokrijte, stavite sa strane i ostavite da se maceriraju otprilike 30 minuta.
  2. U međuvremenu polagano i pažljivo otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  3. Zatim pripremite kremu. U malu posudu stavite šećer i vodu, pustite da se otopi na laganoj vatri dok ne dosegne 120 °C (dok se ne formiraju male mjehuriće). Isključite vatru.
  4. Dodajte žumanjke i počnite miksati na visokoj brzini. Zatim polako dodajte sirup od šećera. Miksajte otprilike 4-6 minuta dok ne postane svjetlo i pjenasto.
  5. Dodajte žlicu kreme mascarponeu da ga omekšate. Zatim dodajte mascarpone natrag u ostatak kreme od jaja. Također dodajte ekstrakt vanilije. Pažljivo promiješajte. Na kraju, umiješajte otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak.
  6. Istucite slatko vrhnje u čvrsti snijeg. Izvadite kremu od mascarponea iz hladnjaka, dodajte slatko vrhnje i nježno umiješajte. Vratite smjesu u hladnjak.
  7. Ocijedite jagode, ali zadržite sok. Sada možete složiti tiramisu. Brzo umočite svaki keks savoiardi u sok od jagoda s obje strane. Složite ih u protvan u jednom sloju. Zatim dodajte kremu i poravnajte je. Zatim slijedi sloj jagoda.
  8. Napravite drugi sloj keksa savoiardi, zatim kreme i jagoda. Pokrijte i ostavite da se stegne u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  9. Prije posluživanja, možete ukrasiti tiramisu s malo čokoladnih komadića od bijele čokolade.

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više