Bezglutenski kolač od bundeve

3.11.2022.

Sastojci:
  • 1 jaje
  • 300 g smeđeg šećera (možete koristiti i javorov sirup – 300 ml)
  • 400 g Bakin'Mix Bread&Pizza brašna
  • 350 g naribane bundeve
  • 1 žličica arome od vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog ulja
  • 200 ml mlijeka (običnog ili sojinog)
  • sok 1 limuna 
  • po želji možete dodati i cimet
  • strugana limunova/narančina korica i šećer u prahu za dekoraciju

Postupak:
  1. U zdjeli mikserom ili pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, aromu vanilije i ulje dok se sastojci ne sjedine. U posebnoj zdjeli pomiješajte preostale (suhe) sastojke – šećer, brašno, i prašak za pecivo. 
  2. Kada su se svi sastojci sjedinili, spojite mokru i suhu smjesu. Nakon što ste to dobro izmiješali, pjenjačom u smjesu dodajte bundevu i limunov sok. 
  3. Smjesu za kolač izlijte u lim željenog oblika i pecite na 180 stupnjeva, oko 45 minuta. Ovisno o dubini vašeg lima, vrijeme pečenja može biti drugačije. Pripazite na boju kolača te ukoliko niste sigurni, probodite kolač i provjerite je li smjesa iznutra i dalje sirova.
  4. Kolač pustite da se ohladi, narežite na željene male oblike i ukrasite šećerom i prahu i naribanom koricom.
 
U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više