Bezglutenski kolač od bundeve

3.11.2022.

Sastojci:
  • 1 jaje
  • 300 g smeđeg šećera (možete koristiti i javorov sirup – 300 ml)
  • 400 g Bakin'Mix Bread&Pizza brašna
  • 350 g naribane bundeve
  • 1 žličica arome od vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog ulja
  • 200 ml mlijeka (običnog ili sojinog)
  • sok 1 limuna 
  • po želji možete dodati i cimet
  • strugana limunova/narančina korica i šećer u prahu za dekoraciju

Postupak:
  1. U zdjeli mikserom ili pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, aromu vanilije i ulje dok se sastojci ne sjedine. U posebnoj zdjeli pomiješajte preostale (suhe) sastojke – šećer, brašno, i prašak za pecivo. 
  2. Kada su se svi sastojci sjedinili, spojite mokru i suhu smjesu. Nakon što ste to dobro izmiješali, pjenjačom u smjesu dodajte bundevu i limunov sok. 
  3. Smjesu za kolač izlijte u lim željenog oblika i pecite na 180 stupnjeva, oko 45 minuta. Ovisno o dubini vašeg lima, vrijeme pečenja može biti drugačije. Pripazite na boju kolača te ukoliko niste sigurni, probodite kolač i provjerite je li smjesa iznutra i dalje sirova.
  4. Kolač pustite da se ohladi, narežite na željene male oblike i ukrasite šećerom i prahu i naribanom koricom.
 
U slast!

Mini tart od vanilije

Mini tart od vanilije

Vanilija i jagode božanstvena su kombinacija, a posebno su slatke kada se nalaze u ovakvim mini torticama veličine zalogaja. Pripremite ih s nama!
Pina colada smoothie

Pina colada smoothie

Posjetite tropski raj na djelić sekunde, uz naš kremasti i zdravi pina colada smoothie!
Mini cheesecake bez pečenja

Mini cheesecake bez pečenja

Donosimo recept za zdraviju i jednostavniju verziju cheesecake-a, s jednim tajnim sastojkom koji ga podiže na novu razinu. Jer, kome se po ovakvim vrućinama da paliti pećnicu?

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više