Aromatične karamelizirane kruške

28.8.2024.

Sastojci:
  • 3 kruške
  • 2 žlice ghee-a (može se zamijeniti kokosovim uljem ili maslacem)
  • 1 žlica kokosovog šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice đumbira

Postupak:
  1. Dobro operite kruške i narežite ih na 4-5 velikih komada.
  2. U velikoj tavi zagrijte ghee na srednje niskoj temperaturi. Dodajte kruške s rezanim stranama prema dolje i kuhajte 3 minute da se lagano omekšaju prije nego što ih okrenete na suprotnu stranu. Kuhajte još 3 minute.
  3. Umiješajte kokosov šećer, cimet i đumbir, i dobro promiješajte da se kruške potpuno prekriju i da se šećer rastopi.
  4. Poslužite kruške svježe uz prilog omiljenog sladoleda ili svježe istučenog kokosovog vrhnja.
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više