Terranova

Beta karoten, kompleks
24,37 €
Potpuno prirodni beta karoten izoliran je iz alge Dunaliella salina, jer se smatra izvrsnim izvorom različitih prirodnih karotenoida, a dodali smo i vrhunski antioksidans alfa lipičnu kiselinu (ALA).

Beta karoten je prirodni biljni pigment - pomislite na mrkvu, bundeve, marelice. U ljetnim mjesecima pomaže vam dočarati lijepi, baršunast i zdrav preplanuli ten. Za ovu dobrodošlu čaroliju koju stvara beta karoten kada se ugradi u gornji sloj kože, dobra je ideja početi uživati u njoj najmanje četiri, a optimalno otprilike sedam tjedana ranije.

Istodobno, beta karoten je također važan antioksidans, koji se u tijelu pretvara u još jedan izniman antioksidans, vitamin A. Sigurno ste čuli da loš vid i noćno sljepilo mogu biti simptomi nedostatka vitamina A? Oči, koža i kosa ljeti su još izloženiji oksidacijskom stresu. Redovito dodavanje većih doza vitamina A može dovesti do toksične hipervitaminoze. Unos beta karotena u obliku dodatka prehrani ispod 15 mg uz ukupan unos hrane potpuno je siguran.

NAPOMENA:

Iako beta karoten nije zamjena za kremu za sunčanje, redovita konzumacija može zaštititi kožu od štetnih učinaka UV zraka i opeklina, pridonoseći tako ljepšoj preplanulosti.

Epidemiološke studije pokazuju da konzumacija beta karotena izoliranog iz biljaka ili algi ne povećava rizik od raka ako se konzumira kao dodatak prehrani od 5 do 10 mg dnevno ili s ukupnim unosom hrane ispod 15 mg dnevno.

  • Prekursor vitamina A.
  • Izoliran iz alge Dunaliella salina.
  • Može doprinijeti prekrasnoj preplanulosti kože.
  • Za ljepši ten.
 Preporuka

Preporučujemo da ga uzimate kao dodatak prehrani za odrasle, 1 kapsulu dnevno, uz obrok.

Upozorenje

Ne prekoračujte dnevnu dozu, osim ako vaš zdravstveni radnik drugačije ne savjetuje.
Tagovi: ekološki proizvod, vegan
Jedna biljna kapsula

%PDU/RDA*
Magnifood kompleks sadrži:
325 mg
—-
- Raštika** (sušena zamrzavanjem)  
150 mg

- spirulina**
75 mg

- plod/list pasjeg trna** (sušen zamrzavanjem)  
50 mg

- Potočarka** (sušena zamrzavanjem)
50 mg

- Korijen đumbira** (sušen zamrzavanjem)  
50 mg

Vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropil metilceluloza)
95 mg

Prirodni beta karoten (izvor D.salina alga)  
7 mg

Arabinogalaktan ariša
5,5 mg

Alfa-lipoična kislina
0,5 mg

* Preporučeni dnevni unos u EU

** Dobiveno iz organske proizvodnje.

Šifra: TN90165

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više